Workshops en lezingen


Inspiratie opdoen, inspiratie delen…

Omdat ik mijn passie voor onderzoek en statistiek graag deel, verzorg ik lezingen en workshops in het hele land. Doelgroepen daarbij zijn de docenten onderzoek en statistiek aan HBO-instellingen, maar ook studenten behoren vaak tot het publiek. Zo heb ik al workshops en lezingen gegeven voor verschillende opleidingen bij de Hogeschool Fontys, Amsterdam en Windesheim en voor de Haagse Hogeschool.

De workshops duren een halve of een hele dag, ze bevatten een inleiding, een vragenuurtje, en een stuk begeleiding bij groepswerk (bijvoorbeeld een casus). Ook het begeleiden van plenaire discussies behoort tot de mogelijkheden. Is een dag wat te lang, dan verzorg ik ook kortere lezingen, TED talks en presentaties.

De workshops en lezingen worden op maat gemaakt. Onderwerpen die aan bod komen zijn het onderzoeksontwerp, dataverzamelingsmethoden, het toetsen van hypothesen, de cycli in onderzoek, het begeleiden van onderzoek, het ontwikkelen van een onderzoekscurriculum (voor nieuwe opleidingen) en ga zo maar door. Het kan gaan over kwalitatief en kwantitatief onderzoek, over empirisch en toegepast onderzoek. Een van de uitgangspunten is het perspectief van de opleiding die de deelnemer volgt of (indien je docent bent) verzorgt; dat houdt in dat het oefenen met eigen materiaal mogelijk is. Vanuit mijn ervaring als docententrainer kan ik veel vertellen over de uitdaging die je als begeleider tegenkomt, maar ook over groepsprocessen die bij studentenprojecten een rol spelen.

Bekijk hier het webinar Praktijkonderzoek begeleiden: transpiratie of inspiratie? dat Nel Verhoeven gaf op vrijdag 6 april 2018.

Bekijk hier het webinar 5e druk Wat is onderzoek: bruggen slaan tussen kwantitatief en kwalitatief onderzoek dat Nel Verhoeven gaf op 19 maart 2014.

Bekijk hier het webinar Introductie in kwantitatief onderzoek dat Nel Verhoeven gaf op 10 april 2013.

Bekijk hier het webinar Begeleiding van onderzoek in het hoger onderwijs dat Nel Verhoeven gaf op 10 oktober 2012.

Wilt u mij uitnodigen voor een lezing of workshop bij uw organisatie? Neem dan contact op via onderzoeksconsultant@xs4all.nl.

Zij verzorgt graag een aanbod op maat.

 

Deel dit:

FacebookTwitterGoogleLinkedIn